Christine

Christine Algera
Hi, ik ben Christine en ik heb het boek ‘Stella en Stinky en de plastic soep’ geschreven en getekend.

Vroeger wilde ik altijd dierenarts worden. Maar toen ik ongeveer 8 jaar was, net zo oud als Stella, zag ik op televisie een uitzending over zeehonden die werden doodgeknuppeld voor hun bont. Dat vond ik heel erg, maar ik zag dat Greenpeace daar iets tegen deed. Ik wist meteen dat ik zoiets later ook ging doen.

En dat klopte! Later toen ik groter was, werkte ik inderdaad voor Greenpeace en ook nog voor een heleboel andere bedrijven. Als het maar te maken had met natuur, milieu, duurzaamheid en schrijven.

Ik studeerde Biologie want ik wilde van alles weten over de natuur.

Ik kan me er echt enorm over verbazen hoeveel verschillende soorten dieren er op de aarde leven en hoe bijzonder dat is!

Nog steeds ben ik dol op buiten zijn, dieren en de natuur. En schrijven en tekenen natuurlijk, want dat doe ik het liefste de hele dag.

Ik woon op het platteland met mijn gezin en konijn Sol, poes Luna, geiten Stippel en Stampertje, ponies Zorro en Jetty en kippen Sien en Trien in Voorst.

Ik heb het boek Stella en Stinky en de plastic soep gemaakt, omdat ik kinderen en hun ouders wil inspireren om samen onze prachtige aarde mooi te houden. En onze oceanen schoon!

Ik denk dat Stella en Stinky nog wel wat meer avonturen gaan beleven samen. Heb jij ook ideeën? Stuur me dan een berichtje!

 

Heb je een vraag?

Aarzel niet! ik vind het leuk als je mailt.